陳秀雯瑜樂無窮

陳 秀 雯 做 《 夢 傳 說 》 最 重 要 是 有 挑 戰 性 , 不 會 計 較 酬 勞 有 多 少 。
陳 秀 雯 做 《 夢 傳 說 》 最 重 要 是 有 挑 戰 性 , 不 會 計 較 酬 勞 有 多 少 。

陳 秀 雯 在 娛 樂 圈 多 年 , 能 唱 能 演 人 人 皆 知 , 最 近 更 接 受 香 港 舞 蹈 團 邀 請 , 參 演 一 齣 時 裝 歌 舞 劇 , 秀 雯 不 敢 怠 慢 , 勤 做 瑜 伽 增 加 身 體 柔 軟 度 !

秀 雯 正 積 極 為 九 月 公 演 的 歌 舞 劇 《 夢 傳 說 》 做 準 備 , 原 來 她 以 往 看 歌 舞 劇 , 都 驚 嘆 演 員 的 精 彩 演 出 , 沒 有 想 過 在 香 港 自 己 也 有 這 個 機 會 : 「 今 次 係 杜 國 威 導 演 , 由 《 如 果 . 愛 》 的 作 曲 家 朱 世 昌 作 曲 , 我 覺 得 好 有 趣 、 好 有 挑 戰 性 , 心 情 興 奮 , 唱 同 演 都 有 信 心 , 但 我 跳 舞 少 , 自 細 又 硬 骨 頭 , 訓 練 班 最 弱 就 係 跳 舞 , 要 同 香 港 舞 蹈 團 咁 有 經 驗 人 一 齊 做 , 真 係 要 做 多 工 夫 ! 」

進 步 神 速
秀 雯 現 時 正 勤 練 瑜 伽 , 花 時 間 鍛 煉 身 體 柔 軟 度 , 雖 然 多 年 前 她 已 自 學 瑜 伽 , 但 至 近 幾 個 月 才 進 步 神 速 , 當 中 原 來 大 有 原 委 : 「 以 前 睇 錄 影 帶 自 學 , 試 過 整 傷 自 己 , 亦 都 只 能 保 持 初 學 階 段 , 但 幾 個 月 前 遇 到 一 個 feel 練 , 發 現 做 瑜 伽 係 應 該 有 專 人 指 導 , 所 以 依 家 得 益 多 , 重 新 領 略 到 瑜 伽 樂 趣 ! 」

秀 雯 勤 練 有 功 , 連 八 嗠反 腰 式 都 做 得 到 , 相 信 挠舞 劇 難 不 到 她 。
秀 雯 勤 練 有 功 , 連 八 字 反 腰 式 都 做 得 到 , 相 信 歌 舞 劇 難 不 到 她 。

經 幾 個 月 專 人 指 導 後 大 有 進 楠, 秀 雯 ( 右 ) 以 一 式 單 腳 狗 式 配 合 教 練 的 蠍 吠式 , 效 果 甚 佳 。
經 幾 個 月 專 人 指 導 後 大 有 進 步 , 秀 雯 ( 右 ) 以 一 式 單 腳 狗 式 配 合 教 練 的 蠍 子 式 , 效 果 甚 佳 。

From 東方日報

p.s. Amy好勁啊!!! 如果…如果我做到第二個姿勢都要偷笑…
p.p.s. Numba 1…萬一你唔使OT都去“人約黃昏後”喇…呵…

廣告

One Response to 陳秀雯瑜樂無窮

  1. No. 1 說道:

    乜O野”人約黃昏後"? 我估我做完amy呢幾個瑜伽post,應該會四肢散哂,條腰可能斷o左喎…呵…

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: