勤做瑜珈備戰歌舞劇

sundaily200707131.jpg

九月公演的香港舞蹈團歌舞劇"夢傳說",由杜國威與"如果.愛"作曲家朱世昌助陣,獲邀擔任嘉賓演員的陳秀雯坦言心情緊張:”以前睇百老匯,好驚嘆演員做得咁好,冇諗過自己都有機會,尤其係香港唔流行歌舞劇,所以呢個演出對我o黎講好有趣,好有挑戰性!”

擔心失禮舞蹈團
唱得又演得的陳秀雯,自覺舞藝一般,惟有急急下苦功:”我自細硬骨頭,訓練班最弱就係跳舞,所以進日勤練瑜伽,做多o的工夫,唔想影衰人地,我最鐘意彈人,唔想彈自己囉”
陳秀雯花了很長時間改善身體柔軟度,最近數月大有進步:”以前睇影帶自學,試過扭傷,而且只係保持o係初學階段,直至幾個月前遇到個好教練,得益比自學o既幾年大o左,重新領略到瑜伽o既樂趣!”

From太陽日報 20070713

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: